











Felix Zubia
Sukaldariak – Doinua: frantses euskaldun bat Mahaian ez daukat failo handirik, gustukoa dut jatea, baina gaurkoan beste aldera egingo dut atakea. Euskaldunontzat maila gorena, zientzia eta artea, sukaldaritza gehitxo dugula ba al dago esatea? Argiñano zen lehendabiziko etorri zena etxera, batzutan pozik ikusten dut nik, garbi noa esatera. Graziaz eta modu onean osatzen
Irati Alcantarilla
Itsasoak dakarrena ala daramana? – Doinua: ez nau izutzen negu hurbilak Harkaitz zurrunen aurka petrala, (e)ta ortzi-mugan lausoa, ontzi oholen hilerri hotza, marinelen frakasoa, ibai urtsuen topalekua, hodei grisen gurasoa, ezpain artean gazia, baina, oroimenean gozoa. Nahiz urak ia osatzen duen zure izate osoa, urak daukan ta urak dakarren hura zara, itsasoa.
Enare Muniategi
Elkar jotzen duten marretan, eta topo egiten duten zirkuluetan – Batzuetan argi izaten dugu zeren antojoa dugun, “gaur afaltzeko sushia”. Beste batzuetan, ostera, hamaika aldiz galdetuta ere ez dugu asmatzen benetan zer nahi dugun, sarri gazia edo gozoaren gogoa dugun jakitea be zaila izaten da. Bada, hori meriendarekin gertatzen bazaigu, gai transzendentalekin zer? Asteburu honetan,
Joanes Illarregi
Anginak – Doinua: Txuringaiko errotarena Kantatuko dizue gaitzaren biktimak aste hontan pasatu baititut anginak nahiz ta hartu pastillak eta medizinak ez du nahi beste indar amoxizilinak. Mina hasi zenean, eztarri lakarra ibuprofeno kaja erosi beharra automedikatzea beti ez da txarra baina aguantatu nun egun bat bakarra. Egun bat igarota akabo
Arkaitz Estiballes
ERREdurak – Suak umetatik liluratu izan nau, aitite-amamen etxean sutondoan eseri eta suari begira egoten ginenetik. Poxpolu kutxa hartu eta haiek banan-banan piztea ere plazer hutsa zen, zer esanik ez binaka ixiotuez gero. Egoeraren arabera plazer txiki hura beldurgarri suertatu zatekeen, etxean bakarrik poxpolua piztu eta gasa zabaltzen nuenetan bereziki, ume nintzela oraindik bazkaria berotu